Denne nettsiden vises ikke riktig. Nettleseren din støtter ikke, eller har deaktivert Javascript. EN: You do not have JS enabled.

Mercurgården, Trondheim

Mercurgården ble ferdigstilt i 2021 og sertifisert til BREEAM-NOR Excellent og Energiklasse A for kontor på mesanin i 4. etasje.

Mercurgården ble ferdigstilt i 2021 og sertifisert til BREEAM-NOR Excellent og Energiklasse A for kontor på mesanin i 4. etasje. Forretningsareal i kjeller og 1. etasje fikk Energiklasse B. Bygården ble ombygd fra kjøpesenter til kontor og forretning.

Bygget har fått en rekke oppgraderinger både på den verneverdige fasaden, på tekniske anlegg samt innvendig. Det ble etablert 84 solcellepaneler på taket. Panelene er 330 Wp-paneler som gir total installert effekt på 28 kWp. Takarealet som benyttes er på 141 m2. Anlegget er beregnet å produsere 18 850 kWh pr år. De verneverdige vinduene og øvrige vinduer og glass i bygget ble oppgradert for å bedre isolasjonsevne og tetthet.

Takene ble også byttet, etterisolert og tekket på nytt. Det er installert behovsstyrt ventilasjon etter tilstedeværelse og krav til luftkvalitet, gjennomført ombygging til mengderegulert kjølesystem, skiftet til LED-belysning med behovsstyring samt byttet fra elektrisk oppvarming til vannbåret varmesystem. Energimål for prosjektet var en besparelse på ca. 180 000 kWh pr. år i forhold til før utbygging. Reduksjon i CO2 utslipp de kommende 60 årene fra drift av tekniske anlegg ble estimert til 1550 tonn. Reduksjon i CO2 utslipp fra materialer ble beregnet til 1140 tonn.  

Våre verdigrunnlag

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit