Denne nettsiden vises ikke riktig. Nettleseren din støtter ikke, eller har deaktivert Javascript. EN: You do not have JS enabled.

Opus 16

Et praktfullt hotell og et landemerke i Bergen

Bygningen som nå har blitt et praktfullt hotell ble opprinnelig tegnet og bygget for Bergens største bank i 1876, Bergens Kreditbank. På folkemunne ble bygget kalt «Banco Rotto» og er et kjent landemerke i Bergen med sin distinkte murfasade og karakteristiske arkitektoniske stil. Bygget er totalrehabilitert og bygget om til topp moderne hotell. Hotellet ligger midt i sentrum med hovedinngang som vender mot Bryggen, fisketorget og den berømte Fløybanen.

Mange av Bergens severdigheter er kun noen få minutter unna hotellet. Opus 16 ble sertifisert til Miljøfyrtårn sommeren 2022. Hotellfriften har fokus på å etterlate et så lite økologisk fotavtrykk som mulig. Siden åpningen i 2018 har målet vært å oppmuntre ansatte, leverandører og gjester til å bidra til en grønnere verden.

Opus 16 jobber også systematisk med å redusere matsvinn, vannforbruk, kjemikalier og energibruk. Hotellet legger også vekt på bruk av lokale leverandører. Renhold av alle flater ved kun bruk av Ozonvann.

Våre verdigrunnlag

1
2
3
4
5
6
7
8

We stick to our
business model

We keep
high moral standards

We are committed
to be
debt-free

We encourage
a winning culture

We are
positive and
proactive

We talk with each other,
not about each other

The customer is
our ultimate boss

We work for
fun and profit